2012. október 16., kedd

Skót tojás




 Hozzávalók: 8+2 tojás 50 dkg darált hús / ízlés szerint csirke, pulyka, sertés/ pirospaprika, bors, só fokhagyma, liszt, zsemlemorzsa, olaj
Elkészítés: A 8 tojást keményre főzzük, közben a darált húst összekeverem a fűszerekkel, és egy kolbász alapot készítek. A tojásokat megtisztítom, és bevonom a kolbász masszával. Ezt a legkönnyebben úgy tudom megtenni, hogy  frissen tartó fóliára kilapítok egy adagot a hús masszából ráhelyezem a főtt tojást és összefogom a fóliával, majd körbe egyengetem és lehúzom róla kicsit kiigazítom, hogy egyenletesen fedje a hús a tojást.



A gombócokat a szokásos módon bepanírozom, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Tepsibe téve kicsit meglocsolom olajjal és 200 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütöm. Burgonyapürével és salátával tálalom.