Tésztából készült rizotto
Hozzávalók: 1 doboz rizs alakú tészta, 20 dkg gomba, 1/2 fej hagyma, 20 dkg kelbimbó, 10 dkg pancetta 1/2 dl bor, 5 dkg vaj, 5 dkg parmezán sajt, só, bors, olaj, 5 dl zöldség alaplé / vagy 1 zöldségleves kocka/
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzá adjuk a feldarabolt pancettát, majd a megtisztított kelbimbót és 5 percig pároljuk. Bele keverjük a gombát, hozzá adjuk a bort sózzuk borsozzuk és még 5 percig pároljuk. Ezután bele tesszük a tésztát és felöntjük a zöldség alaplével, és addig főzzük, míg magába szívja a levet, bele rakjuk a vajat a sajtot és jól összekeverjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése