2009. december 30., szerda

Karácsony..........



Nálunk is lezajlott az ünnepek egy része, végre van egy kis időm ...................
Természetesen sok finomság készült az én konyhámban is.


Sütemények


Mazsolás puszedli:


Hozzávalók: 250 g méz 220 g porcukor 1 tasak vanillincukor 6 db őrölt szegfűszeg 3 ek fahéj 500 g liszt 1 teáskanál sütőpor
2 db tojás (közepes méretű)80 g lágyvaj vagy margarin Töltelék: 120 g őrölt mogyoró 120 g porcukor 150 g rumba áztatott mazsola 2 db tojás (közepes méretű) Díszítés: cukormáz 1 tojás fehérje felverve 80 g porcukorral
Elkészítés:
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Miután kihűlt, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. A tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, kerek kiszúróval kiszúrjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük,és a közepébe tölteléket halmozunk, amit a hozzávalók összegyúrásával készítettünk el. A másik lappal befedjük, majd megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve) Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 12 - 15 perc A díszítéshez elkészítjük a cukormázat, amit ecsettel vékonyan elterítünk a puszedliken.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése