Spanyol malac leves
Megjött a hideg tél ilyenkor mindenkinek jól esik egy tartalmas meleg leves.
Hozzávalók: / 8 főre/ 1 kg oldalas, 50 dkg füstölt sonka, 6 szelet bacon szalonna, 40 dkg füstölt kolbász, 3 szál póré hagyma, 1 kg burgonya, 1 fej kelkáposzta, 20 dkg csicseri borsó /konzerv/ só, bors, tejföl annak aki szereti friss puha kenyér
Elkészítése: A húsféléket feltesszük főzni 3 l vízbe amibe teszünk sót és borsot ízlés szerint amikor már majdnem puhára főtt hozzá adjuk a zöldségeket. Addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tálra rendezzük a húsokat, majd rászedjük a zöldséget és a levet. Aki szereti megbolondíthatja egy kis tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése