Zserbó-szelet
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg mar-
garin vagy 15 dkg zsír, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, csipetnyi sü-
tőpor.
Töltelék: 12 dkg darált dió, 12 dkg cukor, 20 dkg lekvár.
Bevonat: 10 dkg cukorból és 3 dkg kakaóból készült csokoládé-
máz.
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A
lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesz-
tőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújt-
juk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méreteire, de a tészta
ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és sütésnél
terjeszkedik. Az alsó lapot lekvárral megkenjük és meghintjük
a darált dió és porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a
másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre
rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk
vele. A tésztát rendes hőmérsékletnél kelesztjük egy óráig. Te-
tejét megszurkáljuk és lassan sütjük, míg a teteje egyenletes vi-
lágospirosra sül. A megsült tésztát, ha kihűlt, csokoládémázzal
bevonjuk. Ha kihűlt, apró kockákra vagy apró hosszúkás szele-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése