2011. október 22., szombat

Spenót II.

Spenótos gnocchi hirtelensült csirkemellel


Hozzávalók : 1/2 kg spenót, gnocchi, 4 evőkanál olaj /olíva/ , só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 10 dkg sajt /trapista/
Gnocchi: 4 nagyobb burgonya, 1 tojás, annyi liszt, hogy lágy, de formálható tésztát kapjunk.
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomon megtörjük és összekeverjük a liszttel és a tojással. Apró gombócokat formálunk és forró vízben kifőzzük.
A spenótot megmossuk, és jól lecsepegtetjük. Az olajat felmelegítjük, rátesszük a spenótot megsózzuk megborsozzuk, majd fedő alatt megpároljuk. Amikor megpárolódott teszünk rá fokhagymát és ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a sajtot, és összeforraljuk, majd belekeverjük a kifőzött gnocchit.
Mellé natúr sült csirkemellet tálalok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése