2012. május 20., vasárnap

Kirándulás és hétvégi lakomázás

Budakeszin jártunk a Vadasparkban kirándulás képekben....

Egy kis őz...

A nyughatatlan kis mókus...

   

                                             Az új szerzemény az európai bölény.....


Folytatás a konyhában........


Juhtúrós sztrapacska.



Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 tojás, liszt, só, szalonna, juhtúró

A burgonyát finomra reszeljük / sajtreszelő/ összekeverjük a tojással  sóval és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe kanállal vagy nagy lyukú galuska szaggatón bele szaggatjuk. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Ízlés szerinti mennyiségű szalonnát, apró kockákra vágva kisütjük, majd a kisült zsírba forgatjuk a krumplis galuskákat, jénaiba vagy egy tepsibe tesszük. Megszórjuk a túróval és a pörccel, majd forró sütőben 15-20 percig sütjük.


Göngyölt csirkemell



Hozzávalók: 1 db csirkemell, 4 nagy szeletgépsonka, 10 dkg sajt, 5 nagyobb brokkoli rózsa, só, vaj, alufólia.

Elkészítés: A brokkolit roppanósra főzzük, a csirke mellet vékony szeletekre vágjuk. Alufóliát  
megkenjük egy kevés vajjal, majd ráterítjük a húst, megsózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a sonkát a sajtot. Középre kirakjuk a brokkolit és feltekerjük éa becsomagoljuk az alufóliába.
200 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd kinyitjuk a fóliát és még 10 percig sütjük, amíg a teteje egy kis színt kap. Melegen hidegen fogyasztható.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése