2009. április 22., szerda

Csirke mell szalonnába tekerve, sűlt újburgonyával


Hozzávalók: 2 egész filézett csirke mell, 1 kg újburgonya, húsos füstölt bacon szalonna, só bors, olíva olaj, 1 dl száraz fehér bor

Elkészítése: A csirke mellet félbevágom, és enyhén megsózom, majd a szalonna csíkokat egymás mellé fektetve betekerem a csirkét. Tepsibe téve , a bort ráöntve 20 percig sütöttem, ez alatt a burgonyát megtisztítottam és sós vízbe félkeményre főztem. Levét leöntve olíva olajat öntöttem rá, tetszés szerint lehet fűszerezni, vagy már eleve fűszeres olajat használni. Mindezek után a hús mellet még addig sütni, amíg piros és ropogós lesz a külseje.
Tetszőleges salátával tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése