2009. április 18., szombat

Paprikás krumpli


Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg húsos szalonna, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 3 evő kanál olaj, 1 kiskanál piros paprika, só bors

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és szalonnát megsütjük az olajon, beletesszük a paprikát és a karikára vágott újburgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. A többi hozzávalót is belerakjuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. A végén virslivel gazdagítjuk, én azt is karikára vágva teszem bele.

Van aki ezt levesként készíti sok lével, nálunk ez egytálételnek készül, és általában uborka salátával fogyasztjuk. Könnyű gyors nyári ebéd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése