2009. december 7., hétfő

Izek Itáliából..........

Ossobuco citrushéjjal


Hozzávalók: 6 személyre
1-2 evőkanál sima liszt, só, bors, 6 húsos borjúlábszárszelet, 1-2 evőkanál olívaolaj, 25 dkg vöröshagyma nagyon finomra aprítva, 25 dkg sárgarépa, apróra kockázva, 1 kg friss paradicsom, meghámozva, kimagozva és felkockázva, vagy 80 dkg konzerv paszírozott paradicsom.
2,5 dl száraz fehér bor, 2,5 dl hús alaplé, 6 nagy bazsalikomlevél, felaprítva,1 nagy fokhagymagerezd, nagyon finomra aprítva, 1 citrom héja és 1 narancs héja finomra reszelve, 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem, ropogós kenyér a tálaláshoz.


Elkészítés:
Nejlonzacskóba szórjuk a lisztet sóval, borssal, és összekeverjük. Hozzáadjuk a borjúlábszárat, egyszerre kettőt és összerázzuk, amíg alaposan be nem borítja a liszt. Kivesszük a húst, és a zacskóba rázzuk róla a felesleges lisztet. Az összes húst belisztezzük.
Nagy tűzálló edényben 1 evőkanál olajat forrósítunk. Beletesszük a húsokat,és 10 percig sütjük, amíg minden oldala barnára sül. Kivesszük az edényből.
Ha szükséges, 1-2 evőkanál olajat öntünk az edénybe. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a sárgarépát és folytatjuk a pirítást, amíg megpuhul.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a bort az alaplevet és a bazsalikomot, majd visszatesszük az edénybe a húst.Felforraljuk, majd csökkentjük a lángot, lefedjük és kis lángon 1 órán keresztül főzzük. Kés hegyével ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult-e, ha nem tovább főzzük, és 10 perc múlva újra megnézzük.
Amikor a hús megpuhult, megszórjuk a fokhagymával, citrom és narancs héjjal, újra lefedjük és még 10 percig főzzük.
Megszórjuk a petrezselyemmel és kenyérrel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése