2010. május 25., kedd

Csokis és zabpelyhes keksz

Csokis keksz  /50 db/ 1 db kb. 55 kcal.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 1/4 teáskanál só, 1 tojás, 10 dkg hideg vaj, 3 evő kanál kakaó por,
2 evő kanál joghurt, 7,5 dkg étcsokoládé, 10 dkg torta bevonó.

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra /lég keveréses 160 fok/ előmelegítjük. Két tepsit sütő papírral kibélelünk. A lisztből a cukorból, a sóból, a tojásból, a vajból, a kakaóból, a joghurtból és az apróra vágott csokoládéból tésztát gyúrunk. kb. 50
kis golyót formálunk belőle, a tepsire tesszük, és laposra nyomjuk őket. A sütőben kb 10 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A kekszeket tetszés szerint bevonhatjuk torta bevonóval.



Zabpelyhes keksz /45 db /   1db kb. 50kcal.

Hozzávalók: 4 dkg finomra aprított zabpehely, 20 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 1/4 teáskanál só, 1 tojás, 10 dkg hideg vaj,  lekvár az összeragasztáshoz.

Elkészítés: 
A zabpelyhet tapadás mentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból, a sóból, a tojásból, és a vajból tésztát gyúrunk. A tésztából 2 darab 4 cm átmérőjű hengert formálunk, frissen tartó fóliába csomagoljuk? és 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
A sütőt 200 fokra / lég keveréses 180 fok/ előmelegítjük, és két tepsit sütő papírral kibélelünk. A tészta rudakat 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A sütőben 10 percig sütjük.
2-2 lekvárral összeragasztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése