2010. május 25., kedd

A legújabb kedvenc péksütemény....

Bagel 


Hozzávalók: 2 dkg friss élesztő, 1 tojás, 1 evőkanál cukor, 37,5 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2,5 dl langyos víz


Elkészítés: 
Az élesztőt 2,5 dl langyos vízben feloldjuk, és a liszttel, a cukorral meg 1 teáskanál sóval 5 percig gyúrjuk. Letakarva 45 percig kelesztjük.
A tésztából 10 gombócot készítünk és 10 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra / légkeveréses 180 fok/ melegítjük.  Az ujjunkkal egy lyukat fúrunk minden tésztagombócba, és köröző mozdulatokkal kitágítjuk. A bageleket forrásban lévő sós vízben 1 percig főzzük, közben egyszer megfordítjuk. Szűrőkanállal áttesszük a tepsire, megkenjük a felvert tojással. A sütőben 20-25 percig sütjük.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése