2011. december 21., szerda

Tejfeles almás lepény


Hozzávalók: 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, kb. 1,5 dl tej, 4-5 alma, 10 dkg mazsola, 3 dkg kristálycukor, egy kevés fahéj.
A tejfeles öntethez: 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor,  2 dl tejfel, 3 dkg cukor.

Előkészítés: Az almát meghámozzuk, négy felé vágjuk, a magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre daraboljuk, és összekeverjük a mazsolával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a citrom héjjal és a tojással.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a tejjel váltakozva a vajas keverékhez adjuk.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és belisztezzük, belesimítjuk a tésztát. Rátesszük az almát és 20 percig elősütjük. Ráöntjük a tejfeles öntetet és további  20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése