2012. február 16., csütörtök

Nápolyi burgonyás fánk





Hozzávalók: /60 db/  25 dkg főtt burgonya, 5 dkg friss élesztő, 40 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, csipet só, 1 citrom reszelt héja, olaj a sütéshez, fahéjas porcukor a szóráshoz

A még meleg főtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk. Az élesztőt keverjük el 1 dl langyos vízben. Keverjük össze a még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, az olvasztott vajjal, a sóval a cukorral, és a reszelt citromhéjjal, adjuk hozzá az élesztős részt és gyúrjuk alaposan össze. Csípjünk a tésztából golyókat, abból formázzunk kukacokat és ebből karikát vagy csepp alakot. Takarjuk le és hagyjuk 2 órát kelni. A duplájára kell nőni. Forró olajban süssük aranysárgára, és szórjuk meg a fahéjas cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése