2012. február 9., csütörtök

Spanyol malac leves


Megjött a hideg tél ilyenkor mindenkinek jól esik egy tartalmas meleg leves.






Hozzávalók: / 8 főre/ 1 kg oldalas, 50 dkg füstölt sonka, 6 szelet bacon szalonna, 40 dkg füstölt kolbász, 3 szál póré hagyma,  1 kg burgonya, 1 fej kelkáposzta, 20 dkg csicseri borsó /konzerv/ só, bors, tejföl annak aki szereti friss puha kenyér
Elkészítése: A húsféléket  feltesszük főzni 3 l vízbe amibe teszünk sót és borsot ízlés szerint amikor már majdnem puhára főtt hozzá adjuk a zöldségeket. Addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tálra rendezzük a húsokat, majd rászedjük a zöldséget és a levet. Aki szereti megbolondíthatja egy kis tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése