2014. január 17., péntek

Általam elkészített Nigella receptek a http://nigellakonyvek.hu/a-het-receptje oldalról 1.

CSIRKE VADÁSZ MÓDRA

Hozzávalók:


1 evOEkanál (15 ml) fokhagymás olaj
75 g pancetta (vagy bacon) kocka
6 szál zöldhagyma, finomra szeletelve
1 teáskanál rozmaring, finomra aprítva
kg csirke felsOEcombfilé, darabonként
négybe vágva
teáskanál zellersó
125 ml fehérbor
1 doboz (400 g) konzerv darabolt
paradicsom
2 babérlevél
teáskanál cukor
1 doboz (400 g) fehérbab (cannellini)
konzerv (elhagyható)
1 evőkanál (15 ml) fokhagymás olaj
75 g pancetta (vagy bacon) kocka
6 szál zöldhagyma, finomra szeletelve
1 teáskanál rozmaring, finomra aprítva
1/2 kg csirke felsőcombfilé, darabonként négybe vágva
1/2 teáskanál zellersó
125 ml fehérbor
1 doboz (400 g) konzerv darabolt paradicsom
2 babérlevél
1/2 teáskanál cukor
1 doboz (400 g) fehérbab (cannellini) konzerv (elhagyható)


1. Hevítsük fel a fokhagymás olajat egy nehéz aljú serpenyõben, és pirítsuk rajta néhány
percig a pancettakockákat a finomra szeletelt zöldhagymával és az apróra vágott
rozmaringgal.

2. Adjuk hozzá a csirkedarabokat, keverjük jól össze, és ízesítsük a zellersóval.

3. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a babérlevelet és a
cukrot. Fedjük le, és hagyjuk zümmögni 20 percig.

4. Szûrjük le a babot (ha mellette döntöttünk), és adjuk a csirkéhez. Ha ezzel is átmelegedett, már tálalhatunk is.

4 személynek elegendõ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése