2011. december 19., hétfő

 Májkrémmel és tojáskrémmel töltött kosárkák


Hozzávalók: leveles tészta, én mirelitet használok.
                    tojáskrém, májkrém, vagy tetszőleges töltelék


A  leveles tésztát, vékonyra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk, a fele kőrnek a közepét egy kisebb szaggatóval vagy pohárral kilukasztjuk. A lukas és teli kőröket tojás fehérjével összeragasztjuk és megsütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc


Amikor kihűlt a közepét kicsit lenyomkodjuk, és megtöltjük. Paradicsommal, zeller levéllel, snidlinggel díszítjük.


Tojáskrém
Hozzávalók: 3 főtt tojás, 10 dkg vaj, ízlés szerinti mennyiségű nagyon apróra vágott vöröshagyma,  mustár, fokhagyma, só,
A tojást sajtreszelőn szoktam lereszelni, majd a többi hozzávalóval habosra keverem.


Májkrém
Hozzávalók: 4-5 db csirke máj, 1 fej közepes vöröshagyma, 10 dkg vaj vagy margarin, só, bors, mustár,
majoranna, olíva olaj.
A hagymát felaprítom, majd egy kevés olíva olajon üvegesre párolom, hozzáadom a csirke májat és megsütöm, nem túl szárazra, de már ne is legyen véres, ha kihűlt a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom, és habosra keverem.

1 megjegyzés: