2009. május 24., vasárnap

Újburgonyás-húsos rétes


Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg zsenge zeller, 60 dkg újburgonya, 5 dkg vaj, 1 mk. őrölt kömény, 1 ek vágott petrezselyem, 60 dkg csirke mell, mexikói fűszer keverék, 2 ek olaj, 8 lap rétestészta.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, négybe, majd vékony lapokra vágjuk. A burgonyát megdörzsöljük, megmossuk és a zellerhez hasonló lapokra daraboljuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a zellert és a burgonyát. Kevés víz aláöntésével, fedő alatt megpároljuk. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, majd belekeverjük a petrezselymet. Félretesszük. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, és bedörzsöljük a fűszer keverékkel. Felforrósítunk 2 ek olajat, és megsütjük benne a húst. Kiterítünk 2 réteslapot meglocsoljuk olajjal rátesszük a hús negyedét a tetejére halmozzuk a burgonya negyedét és becsomagoljuk, úgy hogy a végeit behajtjuk. A többivel ugyanígy járunk el. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése