2009. november 8., vasárnap

PANZANELLA /TOSCAN KENYÉRSALÁTA/



Hozzávalók:1 baguette,1 nagy fej lila hagyma, 3 paradicsom 1 uborka, nagy csokor bazsalikom, olívaolaj, balzsamecet, só, bors

Elkészítés

Ezt a toscan kenyérsalátát száraz kenyérből készítik. Ha bármikor megmarad fehér vagy barna kenyerünk, kockára vágva hagyjuk szikkadni, így csak elő kell vennünk, ha ezt a salátát szeretnénk elkészíteni.
A szikkadt kenyérkockákat tegyük tálba. Közben vágjuk kockára a paradicsomot, az uborkát, karikázzuk fel a hagymát majd öntsünk rá olajat és balzsamecetet, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint és keverjük a kenyérhez. A tetejére szórjuk a felaprított bazsalikomot megbolondíthatjuk még egy kis apróra vágott capri bogyóval és vékony sonka szeletekkel. Ha megmarad belőle, ne aggódjunk, mert másnap még finomabb!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése