2010. április 10., szombat

Göngyölt pangasusfilé gombával

Hozzávalók 4 személyre
4 db pangasusfilé, 15 dkg gomba, 2 tojássárgája, 2 evőkanál olaj, fél fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál örölt bors, 1 teáskanál só.

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd tovább pirítjuk. Sozzuk borsozzuk, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. A gombát addig pirítjuk, amíg a nedvessége nagyrésze elpárolog. Ezután hozzáadjuk a két tojás sárgáját, és az apróra vágott petrezselymet és rövid időre félre tesszük.
A halfilére ráterítjük a gomb keveréket és feltekerjük, hőálló üveg tálban  180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Salátával , tejfeles burgonyával tálalom.

Tejfeles burgonya

Sós vízben főzött burgonyát összetörjük és tejfellel krémesre keverjük, adhatunk hozzá egy diónyi vajat is, izlés szerint sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése