2013. március 9., szombat

Egy sós egy édes................

Töltött korongok




Hozzávalók40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, tej, 2 evőkanál só, 20 dkg Rama margarin
Töltelék: 1 doboz kukorica, 15 dkg sonka, 1 tömlős sajt, 4 evőkanál tejföl
Teteje: 1 tojás sárga, 1 eelt sajvőkanál tejföl, reszt
Elkészítése: Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót,  olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk.Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével.Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)
Jó étvágyat!

Fordított almás


Hozzávalók: 1 kg alma, fél citrom, 6 db tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, fél cs sütőpor,.2 cs vanília puding, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor
Elkészítés:A tepsit alufóliával kibéleljük,és margarinnal megkenjük.vékonyra szeletelt, egymás mellé rakott alma cikkekkel kirakjuk(amit a citromlével meg locsoltunk)
6 tojásból, piskótát készítünk,a felét ráöntjük az almára, a másik felébe 2 ek kakaót keverünk, és azt is ráöntjük.forró sütőbe megsütjük.
Sütés után tálcát helyezünk a tepsire, és átfordítjuk rá a süteményt.
ha kihűlt a következő krém kerül rá: a tejből, pudingból , sűrű masszát főzünk, ha kihűlt hozzá keverjük a cukorral habosra kevert margarint.
Csokimáz is kerülhet a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése