2013. március 23., szombat

Londoni sajttorta /Nigella/

Hozzávalók: 
A tortához: 150 g keksz / zabfalatok/, 75 g sózatlan vaj, 600 g krémsajt /mascarpone/ 150 g finom szemű kristálycukor, 3 nagy tojás, 3 nagy tojás sárgája, 1 és fél evőkanál vanília-kivonat, 1 és fél evőkanál citromlé 
A mázhoz: 140 ml tejföl, 1 evőkanál finom szemű kristálycukor, 1/2 teáskanál vanília-kivonat.

Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, keverjük hozzá az olvasztott vajat, jól dolgozzuk össze, és nyomkodjuk a tortaforma aljára. Tegyük 1 órára a hűtőbe.






 Közben keverjük össze a krémsajtot a cukorral, majd a tojásokkal a vaníliával és a citromlével.
A tortaforma alját tekerjük kőrbe alufóliával, majd öntsük a kekszre a krémsajtos keveréket. 
A tortaformát állítsuk bele egy tepsibe, majd öntsünk mellé annyi forró vizet, hogy a tortaforma feléig érjen tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 50 percig. Közben  keverjük össze a máz hozzávalóit. A sütési idő letelte után  öntsük a tetejére a tejfölös keveréket, és simítsuk szét egyenletesen a torta tetején, és tegyük még vissza a sütőbe 10 percig, ha elkészült vegyük ki a vízfürdőből, várjunk míg meghűl tegyük hűtőbe és csak a tálalás előtt 20 perccel vegyük ki .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése