2013. március 17., vasárnap

Sajtos de nem pogácsa

Sajtos csiga





Hozzávalók: 
Tésztához: 40 dkg liszt , 125 ml tej , 2,5 g élesztő , 1 teáskanál cukor , 2 csapott teáskanál só , 0,75 dl olaj , 7,5 dkg margarin , 1 tojássárgája
Töltelék: 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, 20 dkg sajt
Kenéshez: tojásfehérje , tejföl
Szóráshoz: sajt

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
Közben a sajtot lereszeljük, a vajat kikeverjük a tojássárgákkal.
A tésztát 2 cipóba osztjuk és egyenként tepsiméretűre (38x28 cm) nyújtjuk.
Egy-egy tésztalapot megkenünk a kétfelé osztott krémmel, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
Éles késsel kb 2,5 cm széles darabokra vágjuk.
Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat és kb 40 percig pihentetjük, majd megkenjük a tetejüket tejfölös tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 220 C°-on zsemleszínűre sütjük.

Elkészítési idő:  kb. 50 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése