2009. július 1., szerda

Születésnap


Dobostorta



Hozzávalók:
Piskóta: 5 dkg margarin, 6 db tojás, 25 dkg kristály cukor 25 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor
Csokoládé krém: 20 dkg margarin, 20 dkg vanilliás porcukor, 15 dkg csokoládé, 2 evő kanál tej
Karamellához: 15 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a cukorral és a felvert tojásfehérje habjával. Kanalanként hozzáadjuk a felolvasztott margarint és a lisztet, és az egészet óvatosan simára keverjük.
Margarinnal kikenünk egy kerek torta formát, liszttel meghintjük, és beleöntjük a piskóta tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A kihűlt tésztát vízszintesen 5-6 lapra vágjuk, a legszebbet félretesszük.
A csokoládé krémhez a margarint habosra keverjük a vanilliás porcukorral, hozzáadjuk a 2 evő kanál tejben felolvasztott csokoládét és az egészet sima krémmé keverjük.
A karamellához a porcukrot egy teflon lábosban állandó keverés mellett addig pirítjuk, míg világosbarna színű és áttetsző nem lesz. Ekkor gyorsan a félretett torta lapra öntjük és késsel elkenjük. / olajba mártott késsel dolgozva a cukor könnyen kenhető/ szilárdulás előtt 16 szeletre vágjuk.
A torta lapokat megkenjük a csokoládé krémmel az oldalát beszórjuk darált dióval, végül a dobos szeleteket ráhelyezzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése